Hypnoterapi

Hvad er hypnoterapi? 

Hypnoterapi er terapi udført i en hypnotisk tilstand, deraf ordet: hypnoterapi.

Hypnose er en tilstand af øget koncentration, som er en helt almindelig tilstand på samme niveau som at dagdrømme. 

Fuldstændig på samme måde, som når du er dybt fokuseret og tiden flyver afsted og du har følelsen af, at være helt afslappet i din krop og i dit sind.

I den hypnotiske tilstand er der direkte adgang til underbevidstheden. Underbevidstheden er åben for suggestioner og i tilstanden åbnes “døren” for en selvhelbredende mental og fysisk tilstand. Du er bevidst og fokuseret hvilket gør det muligt at forestille dig bestemte ting, som gavner din proces i en positiv retning.

Du har måske hørt udtrykket: at være i flow?

Kært barn har mange navne og jeg oplever selv, at tilstanden af hypnose kan sammenlignes med tilstanden af, at være i flow – Igen, tiden der bare flyver afsted mens jeg er dybt koncentreret og fokuseret. Mange har tendens til at tænke på hypnose som noget mystisk.

Det har nok en del at gøre med alle de film der gennem tiden er blevet lavet hvor hypnose får en twist af noget “helt hen i vejret” – men hypnose er alt andet end det.

Hypnose er så rent som det kan blive, fordi det hele sker inde i klienten. Det er ikke muligt, at få klienten til at gøre noget mod dennes vilje, også selvom medier gerne vil have det til at lyde som om det er tilfældet.

Kan alle hypnotiseres?

Med få undtagelser vil jeg sige at alle kan.

Hvis du har prøvet at sidde helt koncentreret med fx en opgave, havearbejde eller endda i din bil, hvor du pludselig opdager at tiden er fløjet afsted og du slet ikke har opdaget at der er gået så lang tid, så har du været i lige præcis en hypnotisk tilstand.

Dog er der undtagelser:

Mennesker med mentale udfordringer eller mennesker med ekstrem lav IQ har svært ved at gå ind i den hypnotiske tilstand. Psykotiske personer frarådes hypnose og hypnosetereapi.

Det handler i al sin enkelthed om at “drive” med og, har du svært ved at give slip på kontrollen, så vil du måske opleve, at det kan være svært, men det betyder jo ikke, at det ikke kan lade sig gøre.

Hypnoseterapi er på en måde, som en dans mellem terapeuten og klienten, hvis den ene nægter at følge trinnene flyder dansen ikke og der må øves lidt mere – Intet er umuligt for den, der ønsker forandring.

Hvad kan man bliver behandlet for i hypnoterapi?

Hypnoterapi kan anvendes til både fysiske og mentale tilsande klienten ønsker forbedret. Når hypnoterapi bliver brugt sammen med anden samtaleterapi bliver denne “cocktail” meget effectiv

Psykoterapi sammen med hypnoterapi har stor effekt på klienter med fx: Stress, angst, vrede, depression (ofte kombineret med medicin og aftale med egen læge), neuroser, afhængigheder, selvværd, seksuelle udfordringer etc.

Sexologi sammen med hypnoterapi har stor effekt på klienter med fx: Seksuelle udfordringer som: seksuelle traumer, rejsningsbesvær, for tidlig/sen sædafgang, mindsket sexlyst, uhensigtsmæssige seksuelle præferencer, sexafhængighed etc..

Hvor mange sessioner skal jeg have?

Det er et svært spørgsmål, men i gennemsnit bruger en klient hos mig 4 sessioner, nogen skal have lidt flere behandlinger mens andre kun skal have et par gange. Det finder vi ud af sammen når du er hos mig første gang.

Vigtig

Det anbefales ikke, at du opsøger hjælp i form af hypnoterapi, hvis du lider af:

  • Skizofreni, svær depression eller psykose.

Det er altid vigtig, at du taler med din læge, inden du opsøger hjælp i form af hynoterapi, hvis lider af:

  • Rejsningsproblemer, hovedpine, depression, smerter, kræft etc.

Dette for at udelukke fysiske problemer, som kræver medicinsk behandling.

Du er altid velkommen til at kontakte mig hvis du har spørgsmål