Seksualundervisning

Mindingme.dk tilbyder “Skræddersyet” seksualundervisning til elever og studerende i folkeskoler, gymnasier, efterskoler eller specialskoler

– Undervisningen er tilpasset elevernes behov og ønsker

Vi ved, at der er et stort behov for veltilrettelagt undervisning om seksualforståelse og for at skabe en bevidsthed om egne grænser. Der er tale om et forsømt område.

Når unge bevæger sig rundt på nettet, er de eksponeret for grænseoverskridende oplevelser og indhold, som rykker deres grænser for seksualforståelse.

Det stiller store krav til deres evne til at håndtere situationer i seksuel kontekst, og de skal vide med sig selv, hvad der er okay, og  der ikke er okay.

Forståelse for egne og andres grænser er vigtig

Seksualunderviser taler jeg derfor med de unge om situationer, de kan stå overfor, hvordan de kan vælge at håndtere dem, og om det at sige nej i situationer, som ikke føles okay.

Jeg oplever, at der er stor interesse for undervisningen hos de unge.

De unge er meget aktive i undervisningen, og det er der en naturlig forklaring på – det er en ny verden for dem. De er nysgerrige og efterspørger gode råd og vejledning og en god konstruktiv snak om se og grænser.

Nogle unge kan tale med deres forældre om sex, mens andre ikke kan, men det er vigtigt, at ALLE unge får muligheden for at stille spørgsmål smat at blive vejledt efter deres behov og på deres niveau.

Det er aldrig kedeligt, når jeg underviser

På sjov og nænsom vis kommer vi omkring alle de spørgsmål, de unge sidder med. Jeg oplever, at klasserne bliver rystet godt sammen – det gælder både pigerne og drengene.

Jeg tager udgangspunkt i Sex og Samfunds materiale til seksualundervisning, som altid favner relevante og vigtige emner for alle aldersgrupper.

Hvis i på din skole finder, at der er behov for at introducere andre emner, finder vi i fællesskab en løsning.