Stress

Stress behandling med hypnoterapi hjælper dig 

Er din krop gået i “fight eller flight” mode?

De fleste af os ved godt hvad det vil sige at være travle og, måske endda så travle, at vi ikke kan nå dét, vi har sat os for. Når det sker, kan kroppen reagerer ved at give os hjertebanken og, følelsen af, at løbe uden at komme nogen vegne.

Dette giver ofte hukommelsestab og et mistet overblik.

Det er ikke nødvendigvis farligt!

Kroppen udsender:

  • Adrenalin,
  • Kortisol og
  • Nordadrenalin når vi er i denne tilstand.

– Og, det var smart dengang vi var hulemennesker, så vi hurtigt kunne reagerer på dyr, som enten ville spise os eller slå os ihjel.

Det var en smart overlevelsesteknik som virkede perfekt efter hensigten – dengang!

Når vi er stressede, tror kroppen at den er i fare og, indstiller sig på “fight eller flight” mode. I dette “mode” udsender den hormoner så som: 

Adrenalin, Kortisol og Nordadrenalin

Det gør kroppen, så vi kan reagerer hurtigt – og dét, der sker er, at blodet sendes ud i knoglerne. Samtidig lukker kroppen for funktioner, den ikke nødvendigvis skal bruge, for at overleve.

På den måde får kroppen mulighed for at reagerer hurtigt – hvis for eksempel en person løber ind foran dig imens du kører bil! Dine reflekser virker, fordi det er en funktion du ikke kan og vil undvære, men kroppen tror samtidig, at den er i konstant fare

Udfordringen ér, når kroppen går ind i en permanent tilstand af stress!

Blodet strømmer ud i musklerne, fordi kroppen fejlagtigt tror, den har brug for det og hjernefunktionen bliver minimeret (Fordi kroppen tror, at KUN det absolut nødvendige, skal være til rådighed).

Det kan opleves, som om, det er umuligt, at tænke klart og huske. Hvis kroppen er udsat for sådan en tilstand over længere tid, kan det være farligt, da kortisol niveauet er alt for højt.

Dette kan føre til både for højt blodsukker og blodtryk.

Den gode nyhed er

Når kroppen så er gået i en uhensigtsmæssig permanent tilstand af “fight or flight” mode (stress), kan det være noget af en udfordring, at komme ud af tilstanden selv.

Dette er fordi hjernefunktionen er nedsat og muligheden for at tænke klart, er svær.

Det er altså altafgørende for din krop, at slippe den tilstand, den fejlagtigt er gået i nemlig, stress tilstanden!

Det er muligt med hypnoterapi!

Når underbevidstheden bliver healet kan nervesystemet slappe af, og når nervesystem slapper af, behøver kroppen ikke længere, at være i en kronisk tilstand af stress.

Kroppen behøver derfor ikke længere at udsende kortisol og adrenalin:

Når underbevidstheden har lært, at der ikke er fare på færde og den ikke behøver at reagerer derefter, kan den i stedet slappe af.

Din krop og dit sind vil føles lettere og roligere, da der ikke længere bliver sendt kortisol og adrenalin igennem systemet hvilket for dig vil betyde:

At du nu kan nyde situationer, som før var anspændte og frygtindgydende for dig.

At du – hvis du ikke gjorde det før – kan sove roligere og dybere om natten da din krop ikke skal slås med hjertebanken og uro

At du får overskud til at tænke positive tanker, som automatisk vil styrke dit helbred på enhver måde.

Indre ro og balance er altafgørende for, at du kan genfinde gnisten i livet og igen tænke klart, så du er i stand til at leve livet, som du har lyst til.

Med hypnoterapi vil du opleve netop dette, kontakt mig for at bestille en tid

Læs hvad andre klienter siger om deres terapiforløb her.